Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС изслушва Борисов и създава комисия за ревизия на предишното управление

Заседанията на 45-отото НС ще се провеждат в историческата до приключване на ремонта в другата сграда на парламента

| обновено на 15.04.21 в 16:29
Учредителното заседание на 45-тия парламент се проведе в историческата сграда - - 15 април 2021 г.
Снимка: Ани Петрова, БНР

Новоизбраният председател на Народното събрание Ива Митева предлага парламентът да няма великденска ваканция, за да навакса пропуснатото време заради предизборната кампания:

"Ние ще внесем проекта великденската ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да заседава, още повече, че става дума за два дни след официалните празници и няма нужда парламентът да бъде в почивка, още повече предвид и този дълъг период, в който Народното събрание не заседава".

Утрешното първо редовно пленарно заседание ще започне в 10 часа. В дневния ред са включени предложенията на "Изправи се, мутри вън" за изслушване на Бойко Борисов  и създаване на Комисия за ревизия на предишното управление. Председателят на парламентарната група на коалицията Мая Манолова посочи:

"Мисля, че по-важно е, че утре започваме с изслушване на премиера Борисов, който не се е вясвал в парламента, както твърдят, година и половина. Утре ще има изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост. Вече има председател на парламента и ръководство на парламента, които няма да толерират подигравките на изпълнителната власт със законодателната".

По-рано през деня извънредно заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че в петък Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, за да имат възможност депутатите да решат дали да го приемат.

В дневния ред на народните представители утре влиза съставяне на 3 комисии - правна, финансова и здравна.

Заседанията на 45-отото НС ще се провеждат в историческата сграда на парламента до приключване на ремонтните дейности в новата сграда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна