Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изправи се! Мутри вън!" би подкрепила кабинет с участието на ИТН и ДБ

Мая Манолова от ИМВ по време на консултации при президента.
Снимка: БГНЕС

Обединението "Изправи се! Мутри вън!" би подкрепило правителство с участието на партия "Има такъв народ" и "Демократична България". Това заяви по време на консултациите при президента Румен Радев съпредседателят на парламентарната група Мая Манолова.

Според нея ново правителство би било възможно и с евентуален трети мандат:

"Смятаме, че третият мандат също би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на формациите на промяната за реализиране на принципа "Съединението прави силата" през формациите на протеста. Така че ваша е отговорността, г-н президент, на кого ще връчите третия мандат - дали на формация, която представлява промяната и, което би дало възможност за сформиране на кабинет на промяната". 

Манолова добави, че утре ще насрочи кога ще бъде първото заседание на парламентарната комисия, която ще ревизира управлението на Бойко Борисов. 

"Изправи се! Мутри вън!" беше последната парламентарна формация, с която президентът Румен Радев проведе консултации. Предстои държавният глава да обяви кога ще връчи мандат на най-голямата парламентарна група - на "ГЕРБ-СДС".

Оттам днес потвърдиха пред Радев, че са готови да предложат състав на нов кабинет, но не е решено дали ще го внесат в парламента, или ще върнат мандата.

От партия "Има такъв народ" пък заявиха, че ще разкрият намеренията си, след като получат мандат за кабинет.

Държавният глава се консултира по-рано днес и с представителите на БСП, ДПС и „Демократична България“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна