Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай застреля чернокожо момиче в Охайо

Жертвата атакувала с нож две жени

Протест в Кълъмбъс след убийството, 20 април 2021 г.
Снимка: Ройтерс

Полицията в Кълъмбъс простреля във вторник фатално чернокожо момиче, което намушка две жени с нож, което се вижда и на полицейско видео, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Инцидентът, довел до улични протести в най-големия град в щата Охайо, дойде на фона на очакването на присъдата в Минеаполис на бившия полицай, обвинен в убийството на чернокожия Джордж Флойд миналата година.

Публикувайки видеото часове по-късно, от полицията съобщиха, че служителите се отзовали на сигнал на тел. 911 от страна на човек, който съобщил за нападение с нож в дом в югоизточната част на града.

Пристигайки на адреса, полицаите се сблъскали с хаотична сцена в предния двор, където въпросната тинейджърка размахвала нож, насочен към жена, която паднала назад, а след това към друга жена.

На кадрите се вижда как втората жена се препъва назад към автомобил, паркиран на алеята, и замахва отново към нея, когато полицай открива смъртоносен огън по нея.

Видеото от закачена на полицай камера е публикуван в интерес на прозрачността, подчертават органите на реда. 

Властите съобщиха, че убитото момиче е на 15 години. Членове на семейството обаче я идентифицираха като Макия Брайънт, 16-годишна. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени