Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Илиев: Достъпността в район „Слатина“ е предизвикателство

Снимка: so-slatina.org

Достъпността е един от проблемите в „Редута“ и другите части на „Слатина“, особено ако човек е с увреждане или се движи с детска количка. Спортните съоръжения също са недостатъчни и в състояние, което се нуждае от подобряване. Това отчете пред Радио София кметът на район „Слатина“ Георги Илиев.

„Има места в парк „Гео Милев“, за които хората не вярват, че някога са били игрища. По този въпрос работя от първия ден, в който заех кметския пост, и вече сме близо до решението. Те са апортирани в „Спортна София“. Трябва да станат отново общинска собственост, след което да се обновят и поддържат. Има заявени дарители.“

За всичко са нужни средства. За поддръжка на спортните съоръжения районната община разполага само с 37 000 лв. годишно, припомни кметът.

От район „Слатина“ са предложили места за изграждане на паркинги, за да се реши проблемът с дефицита на паркоместа, допълни Георги Илиев.

Валентин Ангелов - жител и активист от „Редута“, обърна внимание на презастрояването и трудностите с намирането на места за паркиране, както и за възможностите за спортуване в квартала.

Очаквайте изнесено радио студио в „Слатина“ утре, 28 април.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени