Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилско в очакване на Великден

Снимка: архив

Как в област Кюстендил се подготвят да посрещнат Великден?

„Правим проверки с акцент върху агнешкото месо, върху оцветителите, върху яйцата“, уверява д-р Велка Войнова, началник отдел в областната структура на Агенцията по безопасност на храните.

Ако българският потребител иска българско месо и български яйца, той може да се ориентира и да ги намери на пазара, смята тя.

Снимка: БГНЕС

Няма достатъчно агнета в региона, казва фермерът Николай Колев, който отглежда крави, овце и коне високо в планината. Цената при него е 10 лева за килограм живо тегло. 

„Всичко е продадено.“

Колев, който твърди, че втора година не може да си получи субсидиите, е песимист. 

„Всичко свършва в животновъдството. Внасят си от чужбина боклуци.“

Пенсионерът Кирил Колчаков от село Дяково ще продава месото по 7 лева, като миналата година. 

„Ние увеличаваме, ние си държим така, но си правят каквото си искат по веригите“, коментира той.

Повече по темата – в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна