Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени със свой бизнес вдъхновяват други и търсят партньори на форум

Снимка: businesslady.club

24 бизнес дами се включват в „Арена на дамския бизнес“ – форум, за който организаторите имат амбицията да даде възможност за финансиране и подкрепа на бизнеси, ръководени от жени предприемачи.

Целта е да се предостави платформа за жени, които да покажат не свои продукти, а бизнеса си, да намерят партньори, менторство или финансиращи институции, обясни пред Радио София инициаторът Гена Събева – предприемач с над 30 годишен опит и председател на Бизнес лейди клуб „Женско предприемачество“.

„Арена на дамския бизнес“ ще се проведе на 8 юни в Интер Експо Център от 10 до 18 часа.

Форумът ще има четири тематични панела, по време на които дамите ще представят по интересен и интерактивен начин различни теми, свързани с бизнеса.


Гена Събева (вляво) и Мартина Биковска  Снимка: Луиза Лазарова

„Менторството, е водено от членовете на Business Lady Club, дава възможност на участниците в програмата да задават въпроси, да се запознаят с различните възможности и да добият реалистична представа за бизнес средата. Не на последно място, програмата помага на жените да си създадат мрежа от контакти с хора, които ще бъдат полезни за тяхното развитие“, допълни Събева.

Идеята е събитието да стане периодично, за да се дава шанс както на предприемчивите жени, така и на желаещите да ги подкрепят, добави Мартина Биковска, която е развила свой бизнес и е привлечена към събитието.

Съвети могат да се дават много, но те не вдъхновяват така, както личният пример.

И именно това ще покаже форумът на жените.

Чуйте повече от разговора на Луиза Лазарова с Гена Събева и Мартина Биковска.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна