Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Боян Дуранкев: „Посткорона“ на Скот Галоуей е пророческа книга

Снимка: iztok-zapad.eu

Откакто коронавирусът завладя планетата, се появиха много книги за него. И медицински, научни, прогностични, и художествени.

Свой особен поглед предлага Скот Галоуей под заглавие „Посткорона“.

В книгата си авторът – познавач на пазарните механизми на XXI век, предлага мнение за последствията, за тенденциите, за възможностите в настъпилата криза.

Много е важно продължението на заглавието: От криза към възможност, отбеляза пред Радио София проф. Боян Дуранкев, икономическия експерт и преподавател в УНСС.

По думите му сега сме свидетели на истинската глобална световна криза. Предишната (2008) и годините след това са били безоблачно време, в сравнение с коронакризата и икономическите й последици.

Covid пандемията сякаш се случи закономерни, на фона на намесата на човека в природата, икономиките и бизнесите, ориентирани главно към печалба, забравяйки дори съществени отрасли, разделението на обществата стана драстично.

„Книгите на Скот Галоуей се приемат като пътепоказатели на бъдещето, като пророчески. Сред изводите му е този, че пандемията ще действа най-продължително като ускорител на глобалните тенденции, към търсенето на по-добри решения. Както и че колкото по-голяма и разрушителна е кризата, толкова са по-големи възможностите“, коментира Дуранкев.

Той препоръча „Посткорона“ за всички умни читатели и особено за хората, които се занимават с иновации.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с проф. Боян Дуранкев.

  • Скот Галоуей е професор по маркетинг в Училището по бизнес „Стърн“ на Нюйоркския университет и сериен предприемач. През 2012 г. е обявен от „Поетс&Куантс“ за най-добрия професор по бизнес в света. Основал е 9 компании, в това число „Профет“, „Ред Инвелъп“ и „Ел 2“. Автор на бестселъра „The Four: скритата ДНК на „Епъл“, „Амазон“, „Фейсбук“ и „Гугъл“. Неговите подкасти „Проф Джи“ и „Пайвът“, блогът „Без милост/Без злонамереност“ и каналът „Проф Джи Ютюб“ са с милионен обхват.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна