Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на пътя за Кръстова гора готов до края на юни

Снимка: БГНЕС-архив

Ремонтът на пътя за Кръстова гора се предвижда да приключи до края на юни. Това съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).  След завършването на взривните дейности на отсечката по третокласния път III-861 Югово-Лъки, ще се положат нови асфалтови пластове и ще се изградят водостоци. 

Това изисква да продължи по график временното ограничаване на движението в ремонтиращата се отсечка. Трафикът ще се спира между 9 ч. и 13:30 ч. и от 14:30 ч. до 17 ч. в дните от понеделник до събота. Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Пътуващите за Кръстова гора могат да използват маршрута Чепеларе - Рожен – Лъки. 

Това е единствената пътна връзка на община Лъки с Пловдив и е най-пряката с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. 

Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна