Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трайчо Трайков: Каквото и да свърши служебният кабинет, все ще е от полза

Трайчо Трайков
Снимка: Иван Русланов

Вече сме свикнали всяко служебно правителство да бъде очаквано с голямо вълнение като отваряне на яйце с играчка, защото идва без предварителна подготовка, неизлъчено от елита на дадена партия.“ Това каза в интервю за БНР Трайчо Трайков, кмет на Район „Средец“ в София и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Според Трайков в тези два месеца „каквото и да се опитат и да успеят да свършат, все ще е от полза“.

В никакъв случай в тези два месеца ножът няма да опре до кокала по какъвто и да е повод“, коментира Трайчо Трайков, запитан дали липсата на актуализация на бюджета ще се отрази на ситуацията в страната.

На изборите през юли Трайчо Трайков очаква „кристализиране на картината, която ще бъде валидна за малко по-дълъг срок след това“.

Прокуратурата не е напълно безразлична към политическата обстановка, но не мисля, че е редно политическият климат да диктува действията на прокуратурата, посочи още Трайков в предаването „Нещо повече“.

„Откакто влязох в политиката с присъединяването си към правителството през 2009 г. постоянно чувствам на гърба си репресивната сила на държавата. Още като министър получавах жълти  картони, след оставката веднага беше комисията с тефтерчето на Златанов, в която имаше поръка Трайков да се движи“, заяви ексминистърът в предаването „Нещо повече“.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна