Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Трошанов: "Еми и Крадецът на сенки" е и за по-зрели читатели

Снимка: Ciela.bg

"В един влак срещнах момиче, което беше първообразът на Еми, изглаждаше по същия начин. А идеята за книгата беше подхранена от художничката Ралица Мануилова, с която сме добри приятели. Тя искаше да направим нещо красиво заедно и запретнахме ръкави. Така се получи тази очарователна книга, която е не само за малките, но и за по-зрели читатели". Това каза Марин Трошанов, който представи пред БНР новата си книга "Еми и Крадецът на сенки" преди премиерата ѝ на 20 май в столичния клуб "Терминал 1".

На границата между безчет светове и ужасяващата чернота на Нищото, живее Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри.

Тук, в един софийски квартал, край гористия парк, реката и старите гробища, живее Виктор, който иска да избяга от всичко около себе си.
През един летен ден Еми и Виктор се впускат в неочаквано и дръзко приключение из непознати и страшни места, за да надвият Меркулион – безсмъртен чародей и ексцентричен артист, който краде сенки и поробва души.
Предстои им красиво и чудновато пътешествие към мечтите и недостижимите кътчета на фантазията, към намирането на скрития кураж и първата любов. Предстои приключение, което ще ви омагьоса.

Интервюто на Снежана Иванова с Марин Трошанов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна