Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Иванов: Според Конституцията не бива да се дискриминира по пол и сексуална ориентация

Фобията не бива да ни плаши, смята още поетът

Снимката е илюстративна
Снимка: Sofia Pride

„Не трябва да се страхуваме от думата фобия, защото това е всъщност страх, по-скоро бих се радвал, ако имаше образователни курсове и запознаване с текстове от Конституцията, според които не бива да се дискриминира по пол и сексуална ориентация, или курсове по гражданско образование“, каза пред БНР поетът Стефан Иванов във връзка с бургаския прайд в събота, когато основното събитие за гей общността беше атакувано от контра - протест на антигей активисти, които палеха знамето на дъгата, хвърляха бомбички, и демонстративно размахваха зеленчуци към ЛБТГ хората.

„Не трябва да се прескачат границите на агресия по тази тема, защото те са безполезни, грозни, смешни и груби. За жалост България се оказва опасно място за различните“, каза още в „Хоризонт до обед“ Иванов.

Според Иванов най-близки техни приятели са бисексуалните и хомосексуалните хора:

„Протестиращите срещу разнообразието в любовта и живота не знам дават ли си сметка, че може да зачеркнат свои близки хора или приятели? Освен това хората трябва да си дадат сметка, че и в природата, и в живота ни винаги е имало различна сексуална ориентация", каза още поетът.

Още по темата в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна