Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул се върна в топ 4 след поредна победа

Авторът на втория гол за Ливърпул Филипс (вдясно) се бори за висока топка с Ууд от Бърнли.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ливърпул постигна много важна победа в битката за място в Шампионската лига, след като надигра с 3:0 Бърнли като гост и се завърна в топ 4 за първи път от средата на февруари.

Роберто Фирмино откри резултата малко преди почивката, Натаниъл Филипс удвои в 52-ата минута, а влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписа две минути преди края.

След четвъртата си поредна победа във Висшата лига мърсисайдци се изравниха по точки с Лестър, но имат по-добра голова разлика и затова изпревариха "лисиците". В последния кръг на 23 май Ливърпул приема Кристъл Палас и при победа почти сигурно ще си гарантира място в четворката и участие в следващото издание на Лигата. Лестър пък е домакин на Тотнъм.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп похвали отбора, но предупреди футболистите си, че работата още не е свършена.

"Не мога да съм по-доволен. В подобни мачове нищо не ти е гарантирано. През февруари за последно бяхме в топ 4 и след това не спечелихме много мачове. В последните 8 или 10 мача отново сме на прав път. Ако спечелим в неделя, най-вероятно ще се класираме за Шампионската лига. Лудост е, че сме толкова близо, но все още нищо не е сигурно. Изглежда, че тайминтъг е добър, но все още не сме си свършили работата. Когато спечелиш полуфинала, отиваш на финал. Ние сме точно в такава позиция. Ще дадем всичко от себе си в последния кръг", заяви германецът след мача.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени