Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 срази Лудогорец, шампионите с нов рекорд

Димитър Пиргов е надскочил Клаудиу Кешерю, но румънецът се разписа при загубата с 1:3 на Лудогорец
Снимка: sportal.bg

Отборът на ЦСКА 1948 надигра с 3:1 състава на Лудогорец в мач без значение от 31-ия кръг на първа футболна лига. Румънецът Клаудиу Кешерю отбеляза за шампионите гол, който се оказа и исторически. Шампионите отбелязаха попадение във всеки един от изиграните всички 31 мача този сезон. Съставът на Лудогорец завърши сезона като шампион със 70 точки в актива си. ЦСКА 1948 финишира на пето място в историческия си първи сезон в елита.

В двубоя с ЦСКА 1948 разградчани бяха без по-голяма част от титулярите си, а Светослав Дяков изигра последна среща с екипа на разградчани и бе с капитанката лента. Отборът на Тодор Киселичков вкара два бързи гола в началото на мача и си гарантира успеха. Още във втората минута на двубоя Сашо Александров центрира отлично в полето на гостите, а Ивайло Чочев засече топката във вратата за 1:0. В 15-ата Галин Иванов получи топката на дъгата на наказателното поле, финтира и смени посоката, а след това с плътен изстрел реализира.
В 74-ата минута Десподов центрира в наказателното поле от корнер, а топката достигна до Кешерю, който от близка дистанция не сгреши и вкара историческия гол за Лудогорец.
Малко след това Галин Иванов отправи топовен изстрел и оформи крайното 3:1.
Градушка пък се изсипа над "Васил Левски" и спря за минути двубоя. Той бе подновен след 5-6 минути, но замалко. Последва спиране на осветлението и съдията сложи край на двубоя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна