Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усмихнат, справедлив, разбиращ и… красив

или какъв е добрият учител според децата

Снимка: БГНЕС

Дали когато си мислим, че правим най-доброто за децата, всъщност не преследваме свои амбиции, цели и схващания. Дали представата ни кой учител е добър и кой – изключителен, издържа проверките на живота. В рубриката „Всичко за образованието“ на 1 юни подложихме вижданията си на изпитание чрез детския поглед към фигурата на възрастния в училище.

Марта Радева (снимка: личен архив)
В дългогодишната си практика като учителка по български език и литература в ОУ „Христо Смирненски“ в Провадия Марта Радева е разбрала, че децата оценяват уважението, вниманието и искрената загриженост на учителя, но също така и разумните граници, които той поставя. Тя е благодарна на учениците си за собственото си израстване като личност и творец. Подготвяйки децата за литературни конкурси и съпреживявайки техните вълнения, Марта Радева събира увереност да представи и собствените си литературни творби, многократно отличавани в национални конкурси.

Генадий Матвеев
Генадий Матвеев е педагогически съветник, училищен психолог и учител с изключителен опит в работата с деца в различни житейски ситуации и социални групи. Той беше сред номинираните професионалисти с големи заслуги за детското благополучие за наградата „Златна ябълка“ 2021 на Националната мрежа за децата. Благодарение на богатата практика и спечеленото доверие на младите Генадий разпознава чудесно техните потребности и мотиви. Специално за предаването той подкрепя наблюденията си с импровизирана анкета сред ученици за качествата, които правят един учител добър, уважаван и обичан от тях.Кои са те – чуйте в записа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна