Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипажи от 5 страни на Рали Сливен

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев ще се борят за трета титла.
Снимка: Рали Сливен

Тридесет и шест екипажа от пет държави подадоха заявка за участие в 40-ото издание на "Монбат Рали Сливен" - втори кръг от Българския рали шампионат и трети от Балканския рали трофей на FIA.

Девет са чуждите отбори, които ще пристигнат в Сливен за състезанието. Най-много са турските представители (5 екипажа), следвани от румънските (2 екипажа), а зрителите в Сливен ще видят по един отбор от Унгария и Швеция.

С първи номер ще стартират двукратните победители в състезанието Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally2 evo. Екипажът на Мегапорт ще търси трета поредна победа в сливенското рали, а основна негова конкуренция ще бъдат турците Угур Сойлу / Араш Динчер (Skoda Fabia Rally2) и Мустафа Чакал / Озгур Акдаж (Hyundai i20 NG R5). Енис Ариф и Кармун Поенару (Румъния) с Skoda Fabia Rally2 допълват квартета екипажи с автомобили Rally2.

Силно представяне се очаква и отборите с по-стари, но не по-малко атрактивни, автомобили от клас RC2 Мартин Сурилов / Здравко Здравков (съст. номер 5, Mitsubishi Lancer Evo IX) и шампионите в родния шампионат за 2015 година Георги Василев / Стефан Добрев (съст. номер 6, Mitsubishi Lancer Evo IX). Два турски екипажа ще се опитат да се противопоставят на българските тандеми с подобни автомобили - Бугра Кан Килич / Али Емре Юлмаз (съст. номер 7) и Чем Алакоч / Емир Сахин (съст. номер 8).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна