Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Витанов: Задължение на ЕС е да осветли какво се случва в България

Петър Витанов
Снимка: БГНЕС

"Актът на американското министерство на финансите е безпрецедентен по мащаб и характер за страна от Европейския съюз. Той ни нарежда до Латинска Америка и Африка. Държавата трябва да изгради санитарен кордон, за да предпази публичните предприятия от работа с дискредитирани частни компании... Когато става дума за частни стопански субекти, правителството трябва да е внимателно. Трябва да се стъпва на постулатите на Конституцията и да има възможно най-обективни критерии, които да не пораждат никакво съмнение". 

Това каза пред БНР Петър Витанов, ръководител на българската делегация в групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. 

"Задължение на ЕС е да осветли какво се случва в България. ЕНП си затваряше очите за всички тези безчинства. Не желая българските граждани да стават обект на санкции, но ЕС дължи истината на българските и на европейските данъкоплатци". 

В предаването "12+3" Витанов допълни: 

"Служебното правителство трябва да е внимателно с кадровия подбор. Но това, от което ГЕРБ се оплакват - че службите за сигурност били обезглавени, защото били осветили руски шпионски мрежи, на тази опорна точка не вярват в ЕС". 

Интервюто с Петър Витанов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени