Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва десетото юбилейното издание на майсторския клас на проф. Сузана Клинчарова

Снимка: uniart.bg

На 17 юни в Нов български университет започва десетото юбилейното издание на майсторския клас на една от най-известните арфистки проф. Сузана Клинчарова.

Ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и студенти и курсисти по арфа от НБУ ще имат възможността да се докоснат до красотата на музиката и до работата на един от най-изкусните преподаватели по музика. Майсторският клас е част от програмата на "Софийски музикални седмици".

"Нов български университет е мястото, където могат да се случват по-нестандратни събития, има едно взаимно вдъхновение, което е в основата на майсторския клас", каза още проф. Клинчарова.

Заглавието на майсторския клас е „Арфата извор на вдъхновение“. След приключването му три участнички ще участват в Лятна академия Opus Artis Paris и ще представят концерт на 10.07.2021 в историческата катедрала "Сент Мери", Париж.

Още по темата в звуковия файл.

Проф. Сузана Клинчарова е родена в София, в семейството на пианистката Вера Панова и на художника и публицист Евгени Клинчаров („Пантеон на Българската Култура“), но живее в Париж и в Ню Йорк. Получава образованието в София, в Брюксел и в Париж. Нейни професори са Сузана Милдониан и Пиер Жаме, при когото специализира френска музика. Завършва Кралската консерватория в Брюксел с Първа награда и специализира като получава наградата Супериор. Печели конкурса „Тенуто“ в Брюксел и концертира активно. В същото време взима изпитите си в Софийската консерватория и завършва Майсторски клас в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна