Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апостол Дянков, WWF: България стои на ръба на европейските политики, свързани с климата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"България стои на ръба на европейските политики, свързани с климата". Това каза пред БНР Апостол Дянков, старши експерт от WWF България, специалист в областта на климата и енергията, във връзка с предстоящата на 1 юли конференция, организирана от коалицията "За зелен рестарт", в която са поканени да участват политически сили, имащи шанс да влязат в следващото Народно събрание.

Той подчерта, че при гласуването на европейския климатичен закон България е била единствената държава от ЕС, която се е въздържала да го подкрепи:

"Не желаем да бъдем изолирани от европейското семейство! За да чуем ясно какви политически ангажименти поемат тези, които ще ни представляват в политическата система през следващите години, организираме този форум. Ще задаваме въпроси, които са насочени към най-належащите реформи, които са свързани с промяна изцяло на начина, по който работи икономиката, с начина, по който планираме да се превърнем в зелена и устойчива икономика, както и какво се случва с природата в България и необходимостта от инвестиции в образование и иновации".

Зелена енергия, образование и предприемачество - така обобщи експертът дългосрочните решения за борба с климатичните промени.

Интервюто на Диана Янкулова с Апостол Дянков в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Сн: Junior Achievement Bulgaria


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна