Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония започва лятото с „La dolce vita“

След успешното приключване на трудния заради Covid сезон, въпреки това изпълнен с много звездни гостувания, музикантите от Софийска филхармония ще изнесат концерти на две столични сцени под открито небе, вдъхновени от мотото „Споделете музиката“. 

Maestra Gianna FrattaПървата им изява ще бъде на 8 юли, когато ще прозвучи италианска филмова музика от Нино Рота, Енио Мориконе, Стелвио Чиприани и композитора с български произход Луис Бакалов по повод 100-годишнината на Федерико Фелини. Затова и концертът се казва „La dolce vita“ и е на откритата сцена в Борисовата градина. Под диригентстовото на маестра Джанна Фрата.

За децата изненадата е на 18 юли – „Фортисимо – приказка за перкусиите“ на музикантите от ударната група на филхармонията със специалното участие на Петко Венелинов и Адриана Николова – Печенката. 

А гвоздеят на лятната програма ще бъде симфоничният концерт със солист Марио Хосен на цигулката под диригентството на Найден Тодоров на 29 юли. В програмата е Концерт за цигулка от Йоханес Брамс и Симфония №3 от Феликс Менделсон. Концерти ще има и в атриума на „Квадрат 500“ – едно място с прекрасна акустика. 

Повече за лятната програма на филхармониците чуйте в звуковия файл.


Снимки – Софийска филхармония, europost.eu
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна