Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карикатурата като възпитание на духа

Снимка: ndk.bg

В Националния дворец на културата, фоайе Запад, вече е подредена, винаги очакваната с интерес, 46-ата Национална изложба на българската карикатура, която можете да видите до края на юли. Организатори са секция „карикатура“ към СБХ и Националния дворец на културата.


В изложбата са представени произведения на повече от 30 съвременни български автори, творби създадени през последната една-две години. Освен карикатури и шаржове на известни личности, предимно политици, в експозицията могат да се видят сатирични рисунки, дигитална графика, живопис. Темите са разнообразни, като преобладава интереса към политическата сатира, темите за пандемията, и кризата като основен „вдъхновител“, но има теми и за футбол и еротика.


Художникът Любомир Михайлов, участник в изложбата и член на журито, представи в „Артефир“ тази интересна колекция. Както обикновено при откриването на 15 юли 2021 от 18 часа ще бъдат обявени и наградите на СБХ и секция „Карикатура“, както и авторитетната награда на Столична община, учредена в памет на големия български художник Доньо Донев.

Снимки: НДК (фейсбук страница)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна