Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деян Кюранов: С политика ще се занимава шоумен, можем да очакваме всякакви атракциони

Колата на Борисов се обърна и сега пред нас са безброй много пътища, отбелязва политологът

Снимка: Дневник

„В предложенията на г-н Трифонов видях две неща: шоумен и шоу. Засега нищо друго. Боя се, че в идните дни ще продължаваме да виждаме шоумена, независимо дали започне все пак да се занимава с реална политика. Трябва да имаме предвид, е дори да започне да се занимава с реална политика, с реална политика ще се занимава шоумен. Човек, който във всеки случай ще иска да бъде в центъра, под прожектора.“ Това каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ политологът Деян Кюранов.

„Шоуменът винаги гледа да бъде интересен на публиката. Ние сме публика. Не сме електорат. Можем да очакваме всякакви атракциони.“

Запитан Бойко Борисов не правеше ли същото, Кюранов уточни, че той го е правел „защото е такъв по характер и това забавлява неговия електорат“, но се е занимавал с реална политика.

Ако нещо ни пречи да разчитаме сметките, това все още е замайването от осъзнаването на факта, че режимът „Борисов“ вече не съществува, подчерта Кюранов.

Това е силно разбишкване на нещата и то се отразява и в главите ни.“

БГНЕС

„Другарят Борисов в момента може да каже всичко, защото се чуди кое може да се окаже спасителна сламка. А че се дави, дави се по всички линии“, допълни политологът.

Колата на Борисов се обърна и сега пред нас са безброй много пътища, като се чудим по кой реално ще тръгнем, коментира Деян Кюранов.

„Но просто в някои случаи си струва човек да поизчака малко да се утаи мътилката и тогава ще разбере какво става. В момента сме в мътилка. И тя е не само в нашите глави – на управляваните, тя е и в главите на тези, които тепърва ще ни управляват.“

Иво Инджов: ИТН е като черна кутия

„Ние сме до обърнатата кола. Тепърва трябва да я върнем отново на колелетата, да турим някакво двигателче от половин магарешка сила или две конски и да видим какво ще стане“, описа ситуацията Деян Кюранов.

Според него тенденцията е очевидна и следващи избори у нас ще донесат „много повече гласове за обединението на Христо Иванов, вероятно много по-малко за БСП, много по-малко за Борисов“.

В опит за паралел между изборите в Молдова и тези у нас Деян Кюранов посочи:

„В Молдова имат Христо Иванов, който обаче в момента има 63 от 110 места в парламента и може да прокарва реално реформи.“

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени