Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дни на куклите“ в Бургас

Снимка: @dkt.burgas

От 1 до 7 август Бургас отново е домакин на Международния куклен фестивал на открито „Дни на куклите“. Осмото му издание започва от 19 часа със спектакъла „Пук“ на Детската театрална формация „Усмивка“, а от 20 часа ще бъде представен премиерният спектакъл „Любопитното слонче“ по Ръдиард Киплинг на домакините от Държавния куклен театър в Бургас.

В следващите фестивални дни с по две свои постановки ще гостуват и държавните куклени театри от София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Благоевград.

Миналата година, заради пандемията, фестивалната програма беше съставена изцяло от спектакли на български частни куклени театри, но в тазгодишното издание отново ще има чуждестранни участници. На 3 август от 20.30 часа актьорите от театър „Буфос“ (Гърция) ще представят спектакъла „Йован“, а на 4 август от 20.30 часа започва представлението „Легенда за снежното момиче“ на театър „Проект“ от Естония.

Така в продължение на цяла седмица фестивалът ще радва децата с по три различни представления всеки ден – от 18.30, 19.30 и 20.30 часа.

Всичко това – на откритата лятна сцена „Охлюв“ в Морската градина, точно до морето. 

Входът за всички спектакли е свободен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна