Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Дачков и Валерия Велева пред БНР:

Трифонов бърка политиката с балерините, иска да взриви конституционния модел

Снимка: Ани Петрова

"Слави Трифонов бърка политиката с балерините от своя балет и смята, че това, което казва като началник, всички трябва да изпълняват. Конституционно е невъзможно утре да бъде оттеглен мандатът". Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков от сайта "Гласове". 

Според него Трифонов се опитва да се оттласне от образа на токсична партия, в каквато ИТН започна да се превръща, заемайки мястото на ГЕРБ:  

"Сега се опитва да се залепи за популярния образ на президента. Има и по-сериозен замисъл - с действията си Слави Трифонов да доведе до конституционна криза, за да се преосмисли целия модел на управление в България... Слави Трифонов играе игра и колкото по-бързо неговите избиратели го разберат и спрат да гласуват за него, толкова по-скоро ще се освободим от тази простотия". 

Слави Трифонов: Няма да предлагаме кабинета за гласуване, отиваме на избори

Христо Христев: Следва връчване на втори мандат за съставяне на правителство

С коментар по темата в предаването "12+4" се включи и Валерия Велева, главен редактор на сайта "Епицентър": 

"В момента наблюдаваме хората на Слави Трифонов като улична банда, която е счупила прозорците на къщите на улицата и злорадо се радва на деянията си. Това прави Слави Трифонов с конституционния модел на функциониране на държавата - иска да го взриви и го взривява... Не може да има кандидат за премиер, който лъже, не може да има кандидати за министри, обвинени в плагиатство, такива, които ругаят политици, такива с роднини, които са били в затвора. Това е театър на абсурда". 

По думите на Велева Трифонов е влязъл в политиката със заявката да разруши политиката и действията му показват всичко това

"Слави няма как да не съзнава какво обществено негодувание насочва към себе си и сега се присламчва към президента Румен Радев, който е с най-голямото обществено доверие". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени