Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои свои хитове мразят Мик Джагър, Робърт Плант и техни колеги

На Мик Джагър му е писнало от Satisfaction, но слава Богу продължава да я изпълнява
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световно известни музиканти са споделяли през годините кои са най-мразените от самите тях хитове, направили ги световно известни.

Фронтменът на „Radiohead” Том Йорк призна, че е ужасно уморен от хита Creep и дори отказал да го изпълни на концерт в Монреал, въпреки скандиранията на публиката.

Оказа се също, че лидерът на групата „Nirvana” Кърт Кобейн не харесва композицията Smells Like а Teen Spirit. Той вярвал, че всички са твърде фиксирани в нея, заради честото въртене на клипа по MTV. Кобейн смятал, че парчето буквално „яде мозъци” и спрял да го свири на концерти.

Робърт Плант от „Led Zeppelin” заявил, че мрази песента Stairway to Heaven. Той дори дарил хиляда долара на рок-радиостанцията KBOO, която обещала никога повече да не я пусне в ефира си, ако събере определена сума.

През 1975 г. Мик Джагър от „Rolling Stones“ заяви, че по-скоро би умрял, отколкото да изпълни Satisfaction след като навърши 45 години. Независимо от това, музикантът, който в момента е на 78 не изпълни заканата си за радост на феновете.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна