Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко от 3% от американците отговарят на условията за бустер доза на Covid ваксина

Рошел Валенски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рошел Валенски, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), посочи в четвъртък, че на този етап броят на хората, които се очаква да отговарят на условията за бустер (трета доза) от ваксините срещу Covid-19 в САЩ, не би трябвало да надвишава 3% от пълнолетното население на страната.

По време на редовен брифинг за пресата на Оперативната Covid група към Белия дом тя посочи, че CDC ще проведе среща утре и ще представи по-подробни препоръки относно обхвата и графика на имунизиране с допълнителна доза от коронавирусната ваксина "На този етап само някои имунизирани индивиди ще се нуждаят от допълнителна доза", заключи тя.

Директорът на Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID) д-р Антъни Фаучи заяви по-рано, че в крайна сметка цялото население на САЩ ще се нуждае от бустерна ваксина, но посочи, че времето за това все още не е наближило.

Междувременно Рошел Валенски заяви, че през последната седмица броят на новопотвърдените инфекции с Covid-19 е около 113 000 на ден.

Според статистиката на университета "Джон Хопкинс", САЩ са регистрирали 135 177 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, докато броят на смъртни случаи се е увеличил с 342.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна