Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Играл в Манчестър Юнайтед разследван за пране на пари

Андерсон има проблеми с властите в Бразилия заради криптовалути
Снимка: архив

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Андерсон е обвинен в пране на 4,7 милиона паунда чрез криптовалути в Бразилия, съобщават „Globo“. Халфът игра седем години при „червените дяволи“.

Андерсон е посочен от бразилския вестник „Globo“ като един от осемте души, разследвани от държавния обвинител по схемата, предназначена да отклони 35 милиона бразилски реала (4,7 милиона паунда) от държавната фондова борса и да изпере пари с помощта на криптовалути. Държавният обвинител не посочи имената на участващите лица, но „Globo“ разкрива, че Андерсон е разследван за ролята му в схемата.

В информацията се казва, че разследваните лица са обвинени в извършване на престъпления, включително кражба и принадлежат към престъпна организация, която е свързана с пране на пари, имущества и ценности. Разследването, наречено „Криптошоу“, датира от преди повече от година, когато прокурорът издаде 13 заповеди за претърсване на имоти в Порто Алегре. Апартаментът на Андерсон беше един от претърсените. Андерсон каза пред „Globo“, че инвестира в криптовалути от 2019 година и потвърди, че компанията му е продавала биткойни на една от замесените компании, но подчерта, че не знае, че парите са от незаконни източници. Адвокатът на Андерсон – Хулио Сесар Коитиньо – Жуниор заяви, че бившият футболист на Манчестър Юнайтед „ще докаже, че е бил жертва, а не участник“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени