Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Катинчарова дойде сама на преговорите с ИТН

Красимира Катинчарова
Снимка: БТА

В 11 ч. започна първата среща на представители на "Има такъв народ" с депутатите от кръга на Ивелин Михайлов от "Величие", които вече са независими. Репортерите са в залата, тъй като разговорите са публични. 

Красимира Катинчарова е единствената, отзовала се на поканата. Тя обясни, че е упълномощена от колегите си да изрази позициите им. 

В началото Катинчарова изрази учудване, че разговорите са започнали от най-малките в парламента. Шест са депутатите, които остават лоялни на Михайлов. Тъкмо те подадоха заявления за напускане и така парламентарната група на "Величие" се разпадна.

Тя приветства и подхода на ИТН първо да се говори за политики и приоритети, а чак след това - за имена. 

За 17:30 ч. е преместена срещата с депутатите от "Величие", близки до бившия ѝ председател Николай Марков. Промяната е по искане на "Величие", за да могат депутатите да се върнат от избирателните си райони.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов поясни вчера, че той и колегите му ще разговарят с всички, защото за правителство с този парламент и с третия мандат е нужна широка подкрепа.

Разговорът с депутатите, изключени от ДПС, е пренасрочена за сряда.

ДПС с Делян Пеевски начело категорично отхвърли възможността да се яви на разговори и в позиция до медиите обвини ИТН, че си правят нерегламентирана предизборна кампания и ги призова незабавно да върнат мандатa.

Отказ дойде и от "Възраждане". Според лидера Костадин Костадинов "Възраждане" имат готовност да излъчат кабинет и точно затова не те са получили третия мандат, защото лицата в него биха увеличи подкрепата им.

От ГЕРБ запазиха мълчание, а от ПП-ДБ ще решават днес на заседание на парламентарната група дали да разговарят.

До този момент единствено от БСП смятат, че не всичко е загубено. 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени