Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният държавен здравен инспектор отива в Бургас и Велико Търново

Доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор
Снимка: БГНЕС, архив

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще посети днес Бургас и Велико Търново - двете области с най-висока към момента заболяемост от Covid-19, съобщават от здравното министерство.

На място ще бъде обсъдена създадената организация за ограничаване на разпространението на коронавируса.

При необходимост може да бъдат наложени допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво, уточняват от министерството.

В Бургас Ангел Кунчев ще се включи в заседанието на Областния съвет по здравеопазване в Бургас. На него ще бъде обсъдена актуалната епидемиологична обстановка в областта, която е в червената зона, и е достигнато ниво от 306 на 100 хиляди заболели от Covid-19. Очаква се да бъдат набелязани мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

По 15 души на ден с грипоподобни симптоми преминават през Триажния център на областната болница в Бургас, съобщи директорът на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

Половината от тях са болни от Covid-19 и остават за лечение в Covid отделението, допълни той. По думите му здравното заведение има готовност да увеличи броя на леглата за пациенти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени