Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Методът на Вим Хоф намира все повече привърженици и у нас

Практикуващите го се чувстват в добро здраве - физически, ментално и емоционално, уверяват запознати

Потапянето в лед по метода на Вим Хоф води до увеличаване на белите кръвни телца
Снимка: facebook/icemanwimhof

Техника на дишане, излагане на студ и ангажираност – това са трите основни стълба на метода на Вим Хоф. Холандецът е достатъчно популярен и у нас, но през октомври т.г. септември предстои и семинар, който цели запознаване с метода и как може да се използва дишането за оптимизиране на ума и тялото.

Дихателните упражнения по метода на Вим Хоф водят до понижаване нивото на стреса и бързо възстановяване при физическо натоварване, засилват имунната система, алкализират средата на организма, обясни в ефира на Радио София Анна Грозданова, почитател и последовател от 2017 година, когато е била на о. Бали.

Тя обясни, че упражненията по този метод е най-добре да се правят сутрин, на празен стомах или 2 часа след хранене.

Семинарът е с участието на дясната ръка на Хоф - Барт Пронк, допълни Грозданова. Тя препоръча хората да се поинтересуват и да научат повече за метода, защото той позволява практикуващите да се чувстват в добро здраве - физически, ментално и емоционално, засилва се метаболизмът, увеличават се хормоните на щастие.

Чуйте разговора на Мартен Роберто с Анна Грозданова.

  • Вим Хоф - Ледения човек, е холандски екстремен спортист, роден на 20 април 1959 г. Губи съпругата си, страдаща от депресия, което го води стъпка по стъпка до откриването на метода. Вим е известен със способността си да издържа на екстремни студове. Държи 26 световни рекорда. През 2007 г. достига до 7200 м. надморска височина на връх Еверест, носейки само шорти и обувки.
    Завършва пълния маратон в пустинята Намиб, без да консумира и капка вода.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени