Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров иска футболистите да останат на земята след успеха в Италия

Ясен Петров
Снимка: БГНЕС

Стараем се да останем здраво стъпили на земята. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров при завръщането на родните национали от Флоренция, където „лъвовете“ направиха престижно равенство 1:1 с европейския шампион Италия в световна квалификация.

„2-3 часа спах снощи. Радвам се, за което, въпреки всичко се стараем да останем здраво стъпили на земята, защото пътят е много дълъг и труден. Не искам това да ни замъглавя съзнанието, ние трябва да продължим по същия път с този отбор. Трябва да надграждаме и особено в офанзивен план да показваме по-добра игра. Още като пристигнахме, отношението към нас беше изключително, преди мача се видяхме с Манчини и Виали. След мача на тръгване с автобусите, флорентинската публика ни ръкопляскаше, аз такова нещо не бях виждал“, започна той.

„Да ви кажа честно, раздадоха се до край, на всички е ясно колко страхотен отбор е Италия, това е футболна страна – ние сме малка страна, която в един момент спря победната им серия, въпреки че серията им без загуба стана 35 мача – това ще помогне на момчетата да си повярват, надявам се във времето да се развият. Това е основата да надграждаме. Когато изравнихме, аз не съм по статистиката, но от много дълго време България не беше отбелязвала в Италия, последният гол беше при загубата с 2:3. От много дълго време не сме взимали точка, за мен това е радостно.

Изтриваме от дъската това, което се случи вчера и насочваме вниманието си към мача с Литва, където нашето желание е да вземем три точки. Естествено, няма какво да коментирам, предстои ни различен мач. Ще направим всичко възможно, въпросът е, че при Литва е същото, те също играха и трябва да пътуват. Нашият медицински екип е на изключително добро ниво, естествено ще направим някои ротации, ще освежим някои линии, надявам се и Тошко Неделев да е възстановен – имаме една възстановителна тренировка и след това ни предстои още една преди мача“, завърши наставникът на „трикольорите“ преди неделното домакинство на Литва на Националния стадион от 19:00 часа.

Чуйте Ясен Петров:



„Герой беше целият отбор, при положение, че играхме така добре и се борихме в защита, още повече, че целият отбор се стара, за да се поздравим в края с положителен резултат. То, в такива мачове, с такива отбори, за десет минути могат да ти вкарат три гола – във всички 95-96 минути всички бяха на ниво и това беше решаващото да си тръгнем с хикса. Много силно се надявам, в момента вече смея да твърдя, че сме забравили този мач. След два дни ни е по-важният мач, така че ако не победим в неделя, ще се счита за лош резултат“, коментира вратарят на националите Георги Георгиев.

Чуйте Георги Георгиев:



„Лично за мен този гол е много ценен, защото е първи в официален мач и е срещу европейския шампион, щастлив съм, че го вкарах. Да, това е един от най-важните голове в моята кариера. Изобщо не беше лесно, те владееха много топката, трудно създавахме ситуации, играехме на контраатака и за наша радост отбелязахме този гол. Да, ние тази ситуация си я коментирахме с Киро, че може да се случи, и да съм на точното място. Да, за мой късмет беше на моя удобен крак. Чувството е неописуемо, защото за секунди забравяш къде си, но с течение на времето емоциите взеха връх. С никой не съм се чул и видял, сигурно са щастливи от това, което се случи. Да, надявам се да ми даде самочувствие и да се отнасят добре с мен и всичко да е наред“, сподели голмайсторът ни във Флоренция Атанас Илиев.

Чуйте Атанас Илиев:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна