Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затягането на мерките в детайли - кои фестивали се отменят и кои - не

Снимка: Архив

От 7 септември на територията на цялата страна влязоха в сила по-строги противоепидемични мерки, които целят забавяне на разпространението на COVID-19, намаляване на броя хоспитализирани хора и по-малко смъртни случаи.

Според новите мерки, които вече действат на национално ниво, спира провеждането на концерти и други мероприятия на открито или закрито, където няма осигурени места за посетителите. Концертните зали, кината и театрите ще работят с половината от капацитета си.

Несигурност създаде новината, че фестивалите се отменят напълно, защото в допълнение към заповедта четем, че това се отнася само до форумите, които не предвиждат осигуряване на определен брой места за присъстващите. Фестивалите, които се провеждат в зали и открити концертни пространства с определени параметри, ще могат да се състоят при ограничението от 50% запълняемост от публиката.

Повече разяснения по темата внесе в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" проф. д-р Борислава Танева - зам.-министър на културата в служебния кабинет. Чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна