Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още за източването на европари чрез виртуални животни

Снимка: архив

От Министерство на земеделието и от Агенцията по храните са установили, че в Софийска област, че от фермите липсват две трети от животните, с които се е кандидатствало за евросубсидии, тоест това са само  виртуални животни.

"Вече две-три години питаме защо се случва това и сме представили проблема пред земеделските институции", заяви в "Преди всички" Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация ,която от години говори за проблема.


"Причината за проблема са субсидиите са пасищата, това е поводът.  Ако се промени реда за раздаването на тези пасища, ако се даде публичност,  за да проработи самоконтрола по населените места, тези случаи ще бъдат сведени до минимум", каза още Караколев.

"Има един задълбочаващ се проблем и без законодателни промени няма да стане. Зад неглижирането на проблема стоят много силни икономически интереси за всяка една област, като се започне от самата община. Никой няма интерес тези корупционни практики  да прекъсват", заяви още Караколев.
По думите му най-вероятно и браншови организации са намесени.

Още по темата в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна