Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна изслушването на кандидатите за генерален директор на БНР пред СЕМ

Милен Митев: Обществото има нужда от силни обществени медии

Най-важно ще бъде постигането на повишаване на доходите на работещите в радиото, посочи още Митев

Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

Започна изслушването на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио в Съвета за електронни медии. Претендентите за поста са трима – Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров. До този час концепцията си за управлението на БНР представи Милен Митев.
В 14,30 започна представянето и на втория кандидат – Митко Димитров. Изслушването на Иво Тодоров е утре в 10 часа.
Като основна задача Милен Митев определи пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят.
"Днес обществото има нужда от силни обществени медии и освен, че е голямо предизвикателство, пандемията създава и възможности, тъй като в условията на криза хората се обръщат към тях като източник на достоверна и надеждна информация", това заяви Милен Митев на изслушването си в Съвета за електронни медии.

Aко бъде избран за генерален директор Митев обяви, че ще постави като основни задачи пред БНР: 

"Това са качествената журналистика, задълбочен анализ, социална отговорност, многообразието на темите и гледните точки, подкрепа на всички групи в дигиталния свят и да не се страхуваме да експериментираме в нови формати", заяви той.

Митев подчерта, че нелинейните услуги все още са в етап на прохождане и още не са популярни сред аудиторията. Сред акцентите в експозето му е и нуждата да се обърне по-голямо внимание на комуникацията

Да има нов модел на финансирането на БНР, което да се обвърже с обществената му мисия, а не с час програма, както е сега – това е друг акцент в концепцията за управлението и развитието на общественото радио на Милен Митев.

За постигането на по-ефективно управление на приходите, Митев предлага обособяването на търговска дирекция.

В отговор на въпрос кой според него е основният проблем, той заяви, че най-важно ще бъде постигането на повишаване на доходите на работещите в радиото, защото това ще се отрази на всички последващи процеси и постигането на заложените цели.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени