Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вечер на добродетелите" отново събира средства за деца със специфични потребности

Фондация "За нашите деца" осигурява безплатна грижа

Снимка: Дневен център ТАЦИТУС


Фондация „За Нашите Деца“ организира дванадесетото издание "Вечер на добродетелите" на 25 октомври от 19:30 ч. в Sofia Event Center.

Целта на каузата е да събере средства за подкрепа на деца със специфични потребности:

Церемонията ще бъде водена от актьорът Юлиян Вергов и дъщеря му Алина.

„В нея ще участват нашият приятел и член на Консултативния съвет Орлин Павлов, заедно с Жени Кринчева - момичето, което впечатли страната ни по време на "България търси талант", тя беше финалист.  Един уникален български хор "Нуша" ще имат възможност да видят участниците в това благотворително събитие и Крисия, която ще бъде част от програмата. Освен програмата, през която ще разкажем за нашите цели за следващите години за това какво сме свършили, ще има традиционен търг на интересни предмети и преживявания, които пак по традиция ще представи нашият дългогодишен приятел Игор Марковски. За поредна 12 година режисьор на събитие е Димитър Коцев - Шошо, а сценарист Иван Ангелов", каза за БНР Люба Спириева от Фондация "За нашите деца".

Събраните средства ще бъдат вложени в дейностите на комплексите за ранно детско развитие в София и Пловдив.

"Както знаете ние поставяме много голям акцент върху грижата. Тя ни обедини не само през последните 18 месеца, през които се грижехме по-добре за себе си, за близките си и обществото. Ние считаме, че грижата е ключова ценност за нас. Ние ще акцентираме върху грижата за децата в риск от бедност и социално изключване, грижата за децата на самотни родители, за децата с увреждания и трудности в развитието, както и за тези преживели насилие и травма“, допълни в предаването "Хоризонт до обед" Спириева.

Комплексната грижа за децата, която осигуряват специалистите от Фондация "За нашите деца" е безплатна.

"Имаме четири центъра в София - два за обществена подкрепа, единият за деца с трудности в развитието, другият за развитие на потенциала на децата - един от най-добрите дневни центрове, който предоставя и почасова грижа за децата. Най-важното е, че разполагаме с много широк набор от специалисти - психолози, логопеди, рехабилитатори, семейни консултанти, специални педагози".

Местата за „Вечер на добродетелите“ вече са запълнени, но ако желаете да подкрепите каузата на събитието, можете да дарите по банков път с основание за плащане „Вечер на добродетелите 2021“ на дарителска сметка:

BG32 RZBB 9155 1060 5337 67


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна