Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров в III кръг в Париж след обрат

Григор Димитров продължава в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №16 в схемата на Мастърс 1000 турнира в Париж Григор Димитров се класира за третия кръг при деветото си участие във френската столица.

Най-добрият български тенисист в историята победи шампиона от 2018 година в зала "Акор Арена" Карен Хачанов от Русия след обрат с 4:6, 6:2, 6:0 след час и 55 минути игра. Григор спечели последните осем гейма в срещата.

В началото и двамата печелеха с лекота сервис геймовете си до деветия гейм, когато Димитров се озова в ситуация 15:40. Полуфиналистът от Париж през 2019 година обаче показа хладнокръвие и неутрализира двете точки за пробив. Стигна се до трета, която Хачанов реализира за 5:4 след бекхенд в мрежата на 30-годишния хасковлия. Веднага след това олимпийският вицешампион от Токио сервираше за сета. Руснакът поведе с 40:15 и реализира втората си възможност.

В откриващия гейм на следващата част българинът поведе с 40:0 на свое подаване, но позволи да се стигне до равенство. Григор успя да се концентрира и спечели гейма. В следващата игра Димитров стигна до първите си точки за пробив в срещата, като дръпна с 40:15 и реализира втория брейк пойнт с отличен печеливш удар от форхенд по диагонала. След това с втория си ас затвърди за 3:0. В осмия гейм Хачанов сервираше за оставане в частта, но Григор стигна до две точки за пробив и реализира втория си сетбол с прекрасно стопволе.

Димитров спечели последните 8 гейма в мача.

В заключителната част българинът продължи да доминира на корта. Димитров отново проби за 2:0 след топка в аут на руснака и лесно затвърди после. Играта на Хачанов се разпадна, след като Гришо отново го проби за 4:0 при четвъртата си възможност с отличен минаващ удар. При 0:5 руснакът сервираше за оставане в мача и спечелване на почетен гейм. Първата ни ракета получи на два пъти мачболи, но не успя да ги реализира. При третия обаче триумфира след грешка на съперника.

Димитров завърши с шест аса и нито една двойна грешка. Той вкара 72 процента първи сервис и спечели 77 процента от точките при разиграването му.

Следващият съперник на българина се определя тази вечер в двубоя между четвъртия поставен германец Александер Зверев и Душан Лайович от Сърбия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени