Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Богушева: В новите правила има по-голяма връзка между композицията и музиката, там сме едни от най-добрите в света

България вече има петима представители в ръководните структури на Международната федерация по гимнастика. По време на конгреса на световната централа в Анталия за член на Техническия комитет по аеробна гимнастика беше избрана Десислава Богушева, която е един от най-добрите ни съдии в този спорт.



„Надявам се моята позиция ще помогне на България да диктува посоката на развитие на аеробната гимнастика. Председателят на Българския съюз госпожа Димитрина Къндева се доказа като един достоен заместник на госпожа Йорданка Благоева. Годината беше прекрасна за българският отбор, със световна и 4 европейски титли и това може би беше последното липсващо парченце в утвърждаването на България като световен лидер в тази дисциплина. На 11 и 12 декември Съюзът по аеробика ще организира треньорски семинар. Неговата цел е да запознае треньорите и клубовете със всички новости и изменения на правилника, който влиза в сила следващата година. Смятам, че всички заедно ще допринесем за това отбора ни да е поне една крачка пред всички останали“, сподели специално пред БНР Десислава Богушева и допълни:


„От следващата година ще имам нов правилник, с доста промени. Смятам, че тези промени ще паснат много добре на българските състезатели, защото в него основно е застъпена артистичността. Ще има по-голяма връзка между композицията и музиката, а ние българите сме доказали, че в това направление сме едни от най-добрите в света. Смятам, че така ще затвърдим позициите си на лидери“, каза още живеещата и работеща от няколко години в Тайланд българка.

„За нас олимпийското семейство е една мечта. Надявам се ние да станем част от него в най-скоро време. За това ще работим. Надяваме се това да стане факт за най-близката Олимпиада. Но…тепърва ни предстоят срещи, тепърва ни предстоят разговори, все още новия комитет не сме се виждали, не сме водили разговори за да видя кой как е настроен. Но се надявам това да стане в най-близко бъдеще.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна