Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди споделяния на фалшива новина за училище в Пловдив

| обновено на 01.12.21 в 10:33

Проверка на Радио Пловдив на пост във Фейсбук показа, че се разпространяват неистини за тестването на учениците след възстановяване на ротацията от днес, 1 декември в Пловдив. 

В Средно училище „Никола Вапцаров“ – Пловдив от 5 до 12 клас учат присъствено класовете - 5, 7, 8 и 12-ти, остaналите са онлайн вкъщи. 

Най-малките ученици от 1 до 4 клас са 99% в училище, защото родителите са дали съгласие да бъдат тествани всеки понеделник и четвъртък. Това съобщи за Радио Пловдив директорът Елена Александрова по повод написаното в социалните мрежи от Любомир Петков, родител на дете.

В пост той споделя:  /запазен е правописът на автора/ 

От утре учениците в училище „Никола Вапцаров“ в Пловдив се връщат присъствено БЕЗ ТЕСТОВЕ , БЕЗ СЕРТИФИКАТИ, БЕЗ ИМУНИЗАЦИИ.ЗАЩО? ЗАЩОТО 100 ПРОЦЕНТА РОДИТЕЛИТЕ НЕ СЕ СЪГЛАСИХА ДЕЦАТА ИМ ДА БЪДАТ ПОДЛАГАНИ НА ТЪПИ ЮДОЕКСПЕРИМЕНТИ. ТОВА Е МОДЕЛА РОДИТЕЛИ.  

Хиляди са споделянията на този пост в социалните мрежи. 

Ето какво каза директорът на училището по този повод: "На тези социални мрежи всеки може да си пише, каквото си иска. Аз не мога да вярвам на тях. 

Има различни родители, мисля че в един клас имаше твърдение на родители, че учениците не са тествани, днес когато се възстановява част от присъственото обучение в училище. Всички четат новини и знаят, че няма тестове за учениците от 5 до 12 клас, не само в училище "Вапцаров".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна