Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Хаджигенов: Бъдещото коалиционно правителство е от рода "орел, рак и щука"

Снимка: БГНЕС

"Много неща са смущаващи в разговорите за бъдещото правителство - в частта сигурност и правосъдие. Там цари тотално неразбиране на фактите - срещу какво са се изправили и какво трябва да се направи, каква е цената, която трябва да се плати". Това коментира пред БНР адвокат Николай Хаджигенов, председател на Управителния съвет на Движение "Ние идваме". 

"Бъдещото коалиционно правителство е от рода "орел, рак и щука". В него бих заложил контролни механизми". 

Според адвокат Хаджигенов има възможност да не се съберат гласове за правителство

"БСП и ИТН поставят условия. Кога БСП са казали нещо срещу Гешев? Може би за първи път имаме истински министър на вътрешните работи след 9-и септември, и сега, виждате ли, им е неудобен, включително на БСП. Ето как ефективно работи МВР и гледайте внимателно кои са против. Тези хора евентуално ще правят правосъдна реформа". 

В предаването "12+3" той допълни: 

"Иван Гешев трябва да бъде премахнат веднага, няма да си подаде сам оставката, единственият вариант е да го махнем насила. За да стане това, трябва да премахнем Висшия съдебен съвет и да има нов избор. Всичко минава през ВСС". 

Адвокатът коментира и казуса с вестник "Труд": 

"Вестник "Труд" е мъртъв от момента, в който го взе Блъсков и започна да прислугва на управлението. Това не е журналистика, а пропаганда. Свободата на словото я убиха ГЕРБ и те плащаха на такива като Блъсков по този начин - с държавни сгради, с неплащане на наеми, пари за правителствена пропаганда, и то съвсем официално". 

Интервюто с Николай Хаджигенов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна