Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое - Левски пряко по "Хоризонт"

Левски ще гостува днес на Берое в Стара Загора
Снимка: Сайт на Берое

Берое и Левски излизат един срещу друг в последния си мач за годината. Срещата е от 16.30 часа в Стара Загора и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
Двата отбора са съседи в класирането, като разликата помежду им е само точка в полза на “сините”. Отборът на Станимир Стоилов е на 7-о място, а заралии са 8-и и с евентуален успех могат да се завърнат в топ 6.
Берое така и не постигна желаното постоянство от началото на сезона. Тимът имаше силни изяви, но и такива, с които разочарова феновете си. В миналия кръг “зелените” отстъпиха с 0:1 на Ботев (Враца), а преди това на няколко пъти загубиха ценни точки в домакинства срещу съперници от дъното на таблицата.
Левски прогресира след завръщането на Станимир Стоилов и постоянно се изкачва в класирането. Столичани нямат загуба в последните си 5 шампионатни мача, като в нито един от тях не допуснаха гол. Сега целта е да бъде постигната първа победа извън София през сезона. До момента Левски има три успеха на чужд терен, но те са срещу Локомотив (София), Славия и Царско село.
“Сините” бяха в лоша серия срещу Берое, но ликуваха в последните два мача срещу тима от Стара Загора. През август Левски се наложи с 2:1 на “Герена”, а точни бяха Христофор Хубчев и Борислав Цонев. За беройци се разписа Кийлън Лебон.

По рано през деня от 14:15 часа ЦСКА - София приема Черно море. В момента тимът на Стойчо Младенов изостава с 9 точки от Лудогорец, но има един мач по-малко, а след седмица ще посрещне разградчани в отложен двубой от 3-ия кръг.
Черно море пристига в столицата след серия от добри резултати. Варненци нямат загуба в 11 поредни шампионатни мача (изравнен клубен рекорд) и се намират на трето място в класирането. Отборът на Илиан Илиев е на точка зад днешния си съперник и може да го измести от втората позиция, ако спечели.
В началото на сезона “червените” се наложиха на “Тича” с 1:0 след гол на Жорди Кайседо. Предишните два мача между отборите също завършиха с победи за ЦСКА - София. Последният успех на Черно море беше през 2019 година, когато “моряците” триумфираха с 3:1 на “Армията”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени