Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Обрат-но в себе си“ – нова книга на Екатерина Костова

„Това е книга за завръщането. Не просто във физически смисъл, а в духовен. Подобно раковина, тя събира моите срещи със самата мен и емоционалните състояния далече от голяма част от близките ми хора. Плод е и на запознанствата ми с българи, които отдавна живееха далече от родния си дом, но не спираха да го сътворяват във всеки миг, когато можеха, без да спират да си задават въпросите: Кой съм аз? Къде е моят дом? Защо тръгнах? Ще се върна ли?“. Това споделя за новия си поетичен сборник Екатерина Костова.

„Обрат-но в себе си“ е вторият поетичен сборник на Костова след „Думите ме носят“ (2017 г.). Повечето стихотворения в него са писани, докато живее в Испания.

Художник на корицата е Неда Ангелова. Книгата е подкрепена от Програмата на Община Пловдив „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

Снимки – изд. Жанет 45

Чуйте повече в звуковия файл.

Екатерина Костова e родена и живее в Пловдив. По образование e филолог, а по професия – журналист. Автор е на три прозаични книги – „Платното на Пенелопа“ (1994), „Писма под възглавницата“ (2014) и „Свети Никола от Залива на подковата“ (2016), както и на стихосбирката „Думите ме носят“ (2017). Член е на Дружество на пловдивските писатели и на Movimiento Poetas del Mundo.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени