„Аз съм тук вече 15 години, аз съм земеделска производителка, приготвям ракия. Американка в Кюстендил“, представя себе си тя в интервю за БНР.
„Моят съпруг е българин. Това е основната причина да остана в България.“
В далечен Ню Йорк Кейси е била телевизионен продуцент. Ежедневието било забързано и времето не стигало за нищо.
„Къща, достатъчно пари, но няма живот.“
В България имала идея да работи в киноцентъра. Опитала за няколко години, но признава, че сърцето ѝ вече не е в това.
„В България се доближих до природата – за храна, за земеделска работа“, споделя Кейси Ангелова.
Тя поддържа свой блог за храни и земеделие.
Вместо с череши, с каквито всички в региона се занимават, със съпруга ѝ решили да заложат на трюфелите и през 2013 г. засадили 800 лешникови дръвчета. И вече събират реколта от трюфели с помощта на кучето Клер.
„Нашият сорт е зимен – от началото на декември до края на март. Този сезон не е толкова добър, колкото миналия. Имаме проблем и с дивите прасета.“
Съвсем скоро са отворили малка крафт дестилерия.
„Имам желание да приготвям добри алкохолни напитки – черешова ракия и крафт джин. Има билки в Осоговската планина, в Конявската планина, много богато биоразнообразие и това ще бъде тайната за нашия джин. Да използвам всичките хубави неща на бългаската природа и нашият джин да има вкус на нашия район.“
Кейси смята, че като чужденка у нас е имала късмет. Харесва инициативата „Мулти Култи“, защото по думите ѝ така разбираме другите по-добре.
„Мулти Култи“ – много харесвам тази философия. Няма значение откъде идваш. В края на деня храната, културата, музиката – това е нещо като „лепило“, всички заедно. Всички харесваме храна, култура, музика.“
Повече чуйте в звуковия файл.