Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското правителство засега не планира по-строги мерки заради Омикрон

Снимка: архив

Британският заместник-министър на здравеопазването Джилиън Кийгън заяви, че хората могат да се забавляват в новогодишната нощ, но и да бъдат изключително внимателни. Това става на фона на пореден рекорд заразени за денонощие на Острова.

Рекордни 138 831 новозаразени има за последните 24 часа, като не са включени данните от Северна Ирландия, а само от останалите три части на Обединеното кралство - Англия, Уелс и Шотландия. Броят на смъртните случаи обаче е само 18.

9546 души са в болници с Ковид-19, което е най-високата бройка от март насам, но значително по-ниска от пика от 34 000 през януари.

До този момент рязкото увеличаване на случаите с Омикрон не е довел до рязко увеличаване на хоспитализираните.

Големият въпрос за правителството остава дали след Нова година да наложи по-строги мерки.

По-рано министърът на околната среда Джордж Юстъс заяви, че случаите на заразявания и хоспитализиране не са в подкрепа на идеята за допълнителни ограничения в момента, но правителството си запазва правото да реагира бързо, ако това се наложи.

А снощи заместник-министърът на здравеопазването Джилиън Кийгън посъветва хората да се забавляват предпазливо. Тя посъветва всички, които ще празнуват в новогодишната нощ със свои приятели, да си направят преди това латерален тест и да се събират в добре проветрени помещения.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна