Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Чеков: Макрон стои зад определянето като "зелена" на енергията от атомни централи

Божидар Чеков в студиото на "Хоризонт"
Снимка: Иван Русланов, БНР

"ЕК изпрати на всички държави от ЕС нов етикет - да бъде определена като "зелена" енергията от атомните централи и от природния газ. Това е невероятен завой и е много ясно, че Еманюел Макрон е организирал това нещо. Представете си Зелените в Германия как приема това".

Този коментар направи пред БНР журналистът и писател Божидар Чеков, който от години живее във Франция. 

Според него всички "отговорни държавници" ще подкрепят Макрон, защото инфлацията може да бъде намалена само с икономическо развитие на Европа, което има нужда от енергия.  

Божидар Чеков определи като изключително грубо изказването на Еманюел Макрон, че ще продължи "да тормози“ неваксинираните французи. В интервю за „Паризиен“ френският президент каза, че ще ограничи възможно най-много достъпа на хората без имунизация срещу коронавирус до ключови аспекти от обществения живот. 

"С това свое интервю, което е писмено, т.е. всяка дума е обмислена и не е случайна, Макрон казва, че здравеопазването, борбата с Covid, неговата победа са в центъра на ринга и неговите противници да се въртят около него. ... Защото човешкият живот е над всичко. Макрон се качва на върха на вълната - дори да не се хареса на 10% от французите, има 90%, които са доволни от неговата политика, защото са живи и здрави".

Интервюто на Петър Волгин с Божидар Чеков в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна