Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В област Ловеч нито едно дете не е ваксинирано срещу Covid-19

Снимка: БГНЕС

В област Ловеч все още нито едно дете на възраст от 5 до 12 години няма поставена ваксина срещу Covid-19.

14- дневната заболeваемост в региона расте и само за едно денонощие се е покачила на 332 на 100 хиляди души, с 50 повече спрямо предходната.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева поясни, че за имунизации на деца са определени медицинските центрове в Ловеч и Троян, педиатричните ваксини са осигурени, но до момента има записано само едно дете, заради което все още не е започнало имунизиране.

Предстои преразглеждане на работното време на шестте имунизационни кабинети в областта.

"С идеята да не се допуска връщане на пациенти или струпване на хора, максимално това да се регулира. Не мисля, че ще разкриваме нови кабинети, но ще помислим върху работното време".

За последното денонощие в областта са регистрирани 91 нови случая на заразени с коронавирус, а заболеваемостта продължава да нараства след празниците.

„Ситуацията се усложнява, не че не го очакваме, дали във връзка със следпразничната ситуация, или във връзка с новия щам на коронавируса".

Въпреки увеличаването на заболелите засега няма сериозен натиск върху болниците, какъвто имаше през есента, когато  Covid отделенията бяха пълни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени