Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наръчник подпомага родителите да изберат най-подходящите книжки за децата си

Снимка: Мария Бояджиева

"Пътеводител в Света на приказките" е наръчник за родители и учители, чиято цел е да спомогне приказките и книгите да подкрепят по най-добрия начин развитието на детето от раждането му до 12-годишна възраст.

Автор на книгата е Любов Миронова. Като дипломиран магистър по предучилищна и начална педагогика и дипломиран учител по икономика, тя е сред визионерите за промяна на българската образователна система.

„Аз имам две страсти извън професионалните – едната е да чета книги, а втората е педагогика. През годините, тези две страсти се срещнаха в тази книга“, каза в студиото на Радио София Любов Миронова.

По думите й, в българското пространство съществуват митове кога какво се чете.

„Родителите не са се замисляли кога какво се чете, защото като има зададеш малко повече въпроси - те се сещат“, добави Миронова.

През годините тя е правила опити в детски градини да чете книги на най-малките, като е експериментирала с различни книги и в различно часово време, за да установи как децата реагират на дадена приказка. По този начин събира материал, който до голяма степен е помогнал в книгата й "Пътеводител в Света на приказките".

Подробности можете да чуете в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна