Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Посвещавам головете си на семейството и военна Украйна", обяви нападателят Евгений Сердюк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Черно море Евгений Сердюк вече е вкарал 7 гола от началото на сезона, като за първи път с екипа на моряците се разписа два пъти в един мач. Той беше точен за 2:0 и за 3:0 при успеха над Локомотив (София) в 21-ия кръг на първенството.

След края на днешния мач помощник-треньорът на тима Петър Костадинов призна, че всички му се възхищават, тъй като баща му и брат му са мобилизирани в армията на Украйна, която защитава страната си от руските нашественици.

"Благодаря на всички съотборници, че се адаптирахме бързо към футбола, който трябваше да играем на този терен. Направихме това, което трябваше да направим, коментира Сердюк по повод мача и след това продължи: "Но първо искам да кажа две думи, две изречения. Там в Украйна е моето семейство. Искам да посветя днешните си два гола на моето семейство и на военна в момента Украйна. Много е сложно положението в страната ми.

Иначе смятам, че Черно море е напълно готов като отбор за челните места. Във всеки един момент ще се доказваме и ще се борим за по-предно класиране".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна