Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хуманитарната помощ, изпратена от община Тунджа, е доставена в Болград

Изпратената от Ямболската община Тунджа хуманитарна помощ вече е доставена в Болград. Лекарства и хранителни продукти за над 12 хил. лева бяха изпратени за побратимената на община Тунджа - община Болград.

По молба на кмета на Болград Сергей Дмитриев са изпратени два автобуса и микробус, които да превозят до Ямболска област 110 желаещи да напуснат страната, посочи кметът Георги Георгиев:

 "Автобусите ще тръгнат, когато се съберат всички хора и автобусите се напълнят, а и съобразено с техните комендантски часове и зелени коридори".  

По предварителните списъци се очаква да пристигнат около 50 деца с техните майки, както и възрастни жени. Вече е направена организация за настаняването им, както в бази на общините Тунджа, Болярово и Стралджа, така и в хотели и къщи за гости в Ямбол и в близост до града.

"Много е важно от тези 110 колко от тях имат желание да останат трайно на наша територия и колко евентуално за една, две, три нощувки. При пристигането ще бъдат направени бързи тестове за Covid и при необходимост ще се търси лекарска намеса", допълни Георгиев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна