Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След "Студентски град" и Библиобуса

Столичната библиотека открива филиал в район „Овча купел“

Снимка: Столична община

На 16 март 2022 г., от 12.00 часа, Столичната библиотека ще открие пети филиал в София – в район „Овча купел“.

Точният адрес е: "Овча купел-1", ул. "Петя Дубарова", бл. 415.
Работното време от понеделник до петък е от 9.00 до 19.00 ч., в събота - от 10 до 16.

Новият филиал разполага с фонд с близо 3200 тома книги – най-нови и търсени заглавия от съвременни чужди и български писатели, класическа, научна, научно-популярна, детска и учебна литература и периодични издания, съобщават от Столичната община.

Филиал „Овча купел“ предлага за читателите и потребителите свободен достъп до всички електронни и дигитални ресурси на библиотеката – каталог с над 700 хил. документа, тематични платформи, дигитални колекции и бази данни, онлайн поръчки и доставка на книги. В нея могат да се ползват цифрови образователни платформи за ученици.

Библиотеката е оборудвана с комфортни условия за читателите, Зона за художествена литература, Детски кът, Зона за четене и Зона за учене (за тийнейджъри). На разположение на посетителите е и модерна техника - компютри, лаптопи, роботчета за програмиране, 3D очила, мултимедия, WI FI, разнообразни софтуерни продукти и програми. На място ще работят у библиотечни консултанти.

В деня на откриването малките читатели ще получат подаръци - детски книжки, а до 19 март всички желаещи - безплатни читателски карти на Столичната библиотека. На 19 март, събота, във филиала стартира детско арт ателие с младия художник Димитър Кърджилов.

За последните шест години Столичната библиотека е създала три нови филиала: в район „Студентски“, първият в България мобилен филиал - Библиобус и сега - в район „Овча купел“.

Чуйте целия разговор на Яна Спиридонова с Марчела Борисова, зам.-директор на Столичната библиотека.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна