Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Виена три българки изнасят концерт с арии и дуети, посветени на любовта и страховете

Снимка: Ани Петрова

Арии и дуети, посветени на любовта и страховете, ще могат да чуят всички присъстващи на концерта на три българки, който ще се проведе на 31 март от 19.00 часа в музея на район Йозефщадт във Виена.

Входът е свободен. Всеки желаещ може да остави дарение според възможностите си.

"Много сме щастливи и развълнувани от тази възможност да можем да излезем отново пред публика, да развълнуваме хората, които определено имат интерес и копнеж по това отново да са в концертната зала и да чуят интересна музика". Това сподели в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" мецосопраното Христина Лазарова:

"В концерта участват още моята колежка Мирела Александрова, която е сопрано. Тя е завършила Музикалната академия в България, след това е специализирала магистратура във Виенската консерватория по музика. В концерта участва и нашата пианистка Александрина Димитрова, която в момента специализира при Наташа Велкович в Музикалния университет във Виена. Използвам възможността да я похваля и да споделя с всички колко много се радваме и се гордеем с нея, защото този уикенд тя беше на 26-ия Международен конкурс за млади пианисти в Сърбия и се върна с първа награда. Между нашите подготовки за концерта и научаването на всичкия репертоал тя успя да подготви фантастично нейния репертоал и да спечели първа награда".

Цялото интервю с Христина Лазарова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени