Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо издърпа Юнайтед срещу последния с хеттрик на "Олд Трафорд"

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Юнайтед запази шансове да се бори за класиране в топ 4 във Висшата лига, след като победи Норич Сити с 3:2 у дома в мач от 32-ия кръг на първенството. На "Олд Трафорд" Юнайтед имаше сериозни проблеми срещу последния в класирането и на практика изпадна тим на Норич, но "червените дяволи" бяха спасени от вездесъщия Кристиано Роналдо, който реализира втори хеттрик в рамките на няколко седмици.

Още в седмата минута груба грешка в защитата на "канарчетата" позволи на Антони Еланга да подаде на Роналдо, който откри резултата на празна врата. В 32-та минута Роналдо удвои с глава след центриране от корнер на Алекс Телес. Постепенно гостите погледнаха по-смело в атака и точно преди почивката успяха да върнат един гол чрез Киъран Дауъл, който се разписа с глава след добро подаване на Теему Пуки. Няколко минути след почивката ролите бяха разменени и Дауъл асистира на Пуки за 2:2. Играчите на Ралф Рангник изглеждаха шокирани от развоя на събитията и допуснаха множество грешки, но бяха спасени от Роналдо, който в 76-та минута се разписа със силен удар от свободен удар, при който грешка допусна и вратарят на Норич Тим Крул.

По този начин Манчестър Юнайтед се върна на победния път, като последният успех на "червените дяволи" във Висшата лига, дойде отново след хеттрик на Роналдо - срещу Тотнъм на 12 март. Тимът вече има 54 точки и се изравни с петия Арсенал, който допусна трета поредна загуба в Лигата. "Артилеристите" бяха победени от Саутхемптън на "Сейнт Мерис" с 1:0, но все още имат мач по-малко от Юнайтед. На четвърта позиция е Тотнъм с 57 точки, като "шпорите" също са изиграли мач повече от Арсенал.

Норич Сити е на дъното в класирането с 21 точки, на седем от спасителната черта. В другия мач от този следобед Брентфорд победи Уотфорд с 2:1 като гост.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна